Folyatjuk a néhány hete megkezdett sorozatunkat, mely a jubileumi évadunk során bemutatja, hogyan jött létre, fejlődött és miként jutott el a mai szintre együttesünk.

Az Antal Zsuzsanna & Fisher’s Company nevű zenekart Antal Zsuzsanna és S.Halász Károly alapította 2006-ban. A kezdetben kis létszámú együttes hamar elkezdett növekedni, ahogy az első közös dalok megszülettek. Ez egyszerűen annak volt köszönhető, hogy Antal Zsuzsanna verseinek témája, hangulata olyan hangszerelést követelt meg, amihez több zenészre volt szükség.

Már az első évben elkészült az első hangfelvétel, melynek 7 számából 1 volt saját szerzemény. Ez tekinthető a Filmhatás opus egyének, és bár a későbbi évek során gyermekbetegségei miatt kikerült a műsorból, segítette a szerzőpárost saját hangjának megtalálásában.

Mind a kórus, mind a zenekar hihetetlen gyorsan – mindössze egy év leforgása alatt – hatalmas fejlődést produkált, aminek mozgatója a tagok mérhetetlen nagy lelkesedése volt. Ennek köszönhetően többször eljutott a Művészetek Völgyébe és látható volt a Magyar Televízió által rendezett Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjében is.

Az időszak koronája egyértelműen a Falak között sorozat volt, mely egyben a később már Filmhatás néven futó együttes első, teljesen önálló szerzeményekből álló produkciója volt.

Ebben az évadban – 10 év után – újra hallható lesz a Filmhatás műsorán.