Folytatjuk a Filmhatás történetének felelevenítését, hiszen közeledünk a 15. születésnaphoz.

2011-et írunk. Ebben az évben fordulóponthoz érkezett az együttes.
A korábbi években kialakult egy önálló stílus, egyértelművé vált az cél, és az összetétel is átalakult. Kicsit olyan volt, mintha egy új együttes született volna, amiben csak nyomokban volt fellelhető a kezdet. Ez persze nem teljesen igaz, hiszen az előzmény nélkül ez sem jöhetett volna létre.

Ez az egyik legszebb dolog az új létrehozásában. Hogy mikor létrejön, még nem lehet tudni, hogy pontosan mi is az. Mint a gyermek, akinek születésekor még nem tudjuk mi lesz majd, ha felnő.

Hat év alatt kiderült, hogy az irány egyértelműen a filmes hangzás. Ezért ezt már szándékoltan kezdtük használni. Emellett a legfőbb cél a közönség megérintése, olyan zenei technikák alkalmazása, mely hatással van mindenkire, aki hallgatja. Ahogy annak idején fogalmaztunk:

Célunk, hogy közönségünk átélhesse az érzelmek teljes skáláját.

Megszülettek az első teljesen önálló produkciók, amihez a zenétől a színpadon megjelenő kiegészítő anyagokig minden az előadást szolgálta, és minden, amit a közönség látott kifejezetten a produkcióra készült. Semmi eredetileg is létezőt nem emeltünk át, minden teljesen eredeti.

A kialakult törekvések, az átalakult forma, az összevont kórus és zenekar, a kizárólag önálló produkciókat saját zenével létrehozó együttes ezért új néven folytatta, hogy az már önmagában is kifejezze, amiről szól.
Ez pedig a Filmhatás.

Az új név mellé pedig új mottó is társult:

A Filmhatás az elmében, valódi mozgókép nélkül, zenén keresztül létrehozott képsor.

Ami pedig még rövidebben fejezi a Filmhatás mondanivalóját, az a szlogenünk:

A Te filmed, a mi zenénk.